24 Ιουνίου 2013

Τρίτο Album για τους 1BM



Τον τρίτο κατά σειρά τους δίσκο ετοιμάζουν οι «Ένα βήμα μπροστά».
Ο δίσκος αυτός θα έχει ένα περισσότερο «σκοτεινό» ύφος όπως δήλωσε σε συνέντευξή του την Τρίτη 18/6/2013 στην εκπομπή «Ραδιοπαρενέργειες» και σταθμό www.musicalley.gr ο Κωνσταντίνος Πολυχρονίου (κιθαρίστας του γκρουπ).

Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2001 και αποτελείται από τους : Νίκο Φάρφα  στα φωνητικά, Άγι Αγγελομάτη στο μπάσο, Κωνσταντίνο Πολυχρονίου στην κιθάρα, Γιώργο Τσιούτσια στα Πλήκτρα και τον Γιάννη Μακρίδη στα τύμπανα.



Να τονίσουμε πως η μουσική τους είναι εντελώς δωρεάν και είναι διαθέσιμη για download από την σελίδα τους www.1bm.gr

Οι Δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη καλλιτεχνική τους πορεία ήταν πολλές, όμως η πίστη και επιμονή τους αλλα και το γεγονός ότι είναι φίλοι «δεμένοι» τους έδωσε την ώθηση
να δικαιολογήσουν το όνομα της μπάντας τους και να κάνουν πράγματι ένα βήμα μπροστά. Η Rock  γενικότερα περνάει κρίση εδώ και αρκετά χρόνια αφού τα περισσότερα μέσα πλην του διαδικτύου την αγνοούν επιδεικτικά . Το ενθαρρυντικό βέβαια είναι πως υπάρχει ακόμη κόσμος που στηρίζει την σκηνή, χρειάζεται όμως και κάτι ακόμα.



Κι αυτό λέγεται => Αλληλεγγύη μεταξύ των καλλιτεχνών και αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο. Έχει να κάνει με το που θα πέσεις. Και βέβαια η αλληλεγγύη είναι κάτι που λείπει γενικότερα από την κοινωνία μας ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αφού για κάποιους παραμένει λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιο τους.

Ταπεινή μου άποψη; Στη ρόκ δεν χωράνε βεντετισμοί και ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλο, όχι μόνο λόγω ήθους αλλά και γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εξακολουθήσει να υφίσταται αυτή η τέχνη.

Ευχόμαστε στους 1ΒΜ και τους συναδέλφους τους καλλιτέχνες να συνεχίσουν να μας συντροφεύουν δυναμικά και όσο για εμας τους εναπομείναντες ρομαντικούς αυτού του τόπου, θα υπάρχει πάντα το internet (ευχόμαστε να μην κοπεί και αυτό) για να συνεχίζουμε να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική.


Επιμέλεια : Γιώργος Δάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια: