9 Ιουλίου 2013

Η Google ετοιμάζει κονσόλα;

Αυτό υποστηρίζει η Wall Street Journal. Στα σκαριά βρίσκεται και ρολόι!

Η Google ετοιμάζει κονσόλα;
    
Πράγματι, η γνωστή εφημερίδα επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι η Google ετοιμάζει μια κονσόλα η οποία θα τρέχει σε περιβάλλον Android! Η νέα πλατφόρμα για videogames βρίσκεται υπό ανάπτυξη, ενώ μαζί με αυτήν κατασκευάζεται και ρολόι χειρός, πάλι σε Android.
 
Η Google ενδιαφέρεται θερμά και για τις δύο αυτές συσκευές, ώστε να ανταγωνιστεί τα σχέδια της Apple, όποια κι αν είναι αυτά. Μάλιστα, σύμφωνα με μια συγκεκριμένη αναφορά, η Google παρακολουθεί στενά την υπόθεση Ouya την, βασισμένη σε Android, Kickstarter κονσόλα, η οποία τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της, τα πάει μια χαρά στην αγορά.
 
Για να δούμε, έχει πολύ ενδιαφέρον η υπόθεση, ενώ μην ξεχνάτε και το περίφημο Steam Box της Valve η οποία, παρεμπιπτόντως, "ψήνεται" για φορητά συστήματα, όπως είναι το ρολόι που λέγαμε, μέσω του ιδρυτή της εταιρείας, Gabe Newell.
 
Πηγή: thegang

2 Ιουλίου 2013

«Ιοί» υπολογιστών συνεργάζονται για να επιβιώσουν



Δύο ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές «ιοί» βοηθούν ο ένας τον άλλον να «επιβιώσουν», σύμφωνα με έρευνα της Microsoft. Ο τρόπος που αλληλεπιδρούν οι δύο ιοί είναι απλός: ο ένας υποστηρίζει τον άλλον «κατεβάζοντας» από το διαδίκτυο ενημερώσεις προκειμένου να καταστεί δύσκολη η διαγραφή του από κάποιον υπολογιστή.

Τα κακόβουλα προγράμματα διαθέτουν εξελιγμένες ενημερώσεις, τις οποίες δεν μπορούν να «καθαρίσουν» τα αντι-ιικά προγράμματα των υπολογιστών. Η παρουσία των «ιών» στον υπολογιστή έχει πολύπλευρα αρνητικές διαστάσεις.

Είναι ικανοί να ανιχνεύσουν δεδομένα, να στείλουν spam μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή ως μέσο «επίθεσης» σε άλλους υπολογιστές. Την αποκάλυψη για τη συνεργασία των δύο «ιών» πραγματοποίησε ο ερευνητές της Microsoft, Χιούιν Τσόι, σύμφωνα με το BBC.

Όπως τόνισε ο Τσόι, οι δύο ιοί, γνωστοί ως Vobfus και Beebone, βρέθηκαν να συνυπάρχουν σε αρκετούς υπολογιστές, κατά τη διάρκεια της μελέτης. Ο Vobfus ήταν στις περισσότερες των περιπτώσεων ο πρώτος που «χτυπούσε» έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους για να τον «προσβάλλει».

Η εγκατάσταση του Vobfus στον υπολογιστή είναι εφικτή τόσο μέσω «παγιδευμένων» ηλεκτρονικών συνδέσμων όσο και μέσω «μολυσμένων» USB sticks.

Μετά την εγκατάστασή του, ο Vobfus «κατέβαζε» διαδικτυακά το «έτερόν του ήμισυ», τον Beebone.Στη συνέχεια, οι δύο ιοί, σύμφωνα με τον Τσόι, συνεργάζονταν προκειμένου ο ένας να «ενημερώνει» τον άλλον για να μην καταστεί εφικτή η διαγραφή τους.

"Στην περίπτωση του Vobfus, ακόμη και εαν εντοπιστεί και διαγραφεί, μπορεί να έχει προλάβει να εγκαταστήσει έναν μη ανιχνεύσιμο ιό Beebone, ο οποίος με τη σειρά θα εγκαταστήσει εκ νέου τον Vobfus" εξηγεί ο Τσόι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο μαθητικό και φοιτητικό φεστιβάλ της Ελλάδας: Το Schoolwave Festival 2013!!

 

260 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα έστειλαν demo, 84 πέρασαν από τις ακροάσεις στην Αθήνα… για να επιλεγούν τα 27 συγκροτήματα που θα ανεβούν στη σκηνή του θεάτρου Βράχων, στις 5-6-7 Ιουλίου!


Τι φάση;

Το Schoolwave είναι ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεία και ανταγωνισμούς. Είναι “απλώς” ένα απίστευτο live σε μια μεγάλη σκηνή με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό. Μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα παιδιά από την πλήξη του σχολείου. Μια αφορμή να βρεθούν μαζί. Με δυο λόγια, μια μεγάλη μαθητική και φοιτητική γιορτή λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές!

Φέτος, για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και 12 φοιτητικά συγκροτήματα, πέρα από τα 15 μαθητικά, ενώ όπως κάθε χρόνο οι βραδιές θα κλείσουν μαγικά με μοναδικές Special Guest εμφανίσεις: The Burger Project (5/7), Suicidal Angels (6/7) και Κωστής Μαραβέγιας (7/7).

Το CU στηρίζει έμπρακτα και φέτος το Schoolwave Festival και φυσικά όλους εσάς που θέλετε να το παρακολουθήσετε. Για αυτόν τον σκοπό, το ειδικά διαμορφωμένο CU BUS που έφερε το Schoolwave σε όλη την Ελλάδα με το Schoolwave on Tour 2013, θα εκτελεί συνεχή δρομολόγια από το Μετρό του Ευαγγελισμού προς τον χώρο της συναυλίας και πίσω, εντελώς δωρεάν.

Το ραντεβού, λοιπόν, δίνεται για τις 5-6-7 Ιουλίου στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στο Βύρωνα, ή αν δεν έχεις μέσο, έλα στο Μ. Ευαγγελισμό και μπες στο CU BUS!

 
Πηγή : protothema.gr